Pâte à Choux
Türkçe'miz pastacılık literatüründe terimsel olarak Şu Hamuru diye bilinen "Pate a Choux" (PATAŞU) Fransız kökenli bir hamur türüdür.
"Pate a Choux" (PATAŞU) tarifi, ilk olarak 16. yüzyılda Fransa kıralı 2. Henri'nin eşi Catherine de Medicis'in emrinde çalışan, İtalyan pastacı Popelini tarafından ortaya çıkarılmıştır. Bu dönem aynı zamanda pastacılığın rönesansı olarak da adlandırılacaktır. Popelini PATAŞU'yu birbirine benzeyen ama eşit olmayan yuvarlak şekilde pişirip, içini meyve jölesi ile doldurarak servis etmiştir.
19. yüzyılda yaşayan Marie Antonin Careme, PATAŞU'nun yapımı ve tekniği üzerine yaptığı çalışmalarla, Şu hamurunu günümüze uyarlamış aşçı olarak bilinmektedir. Careme'nin bu uğraşlarıyla "Pate a Choux" bu yüzyıldan itibaren popülerliğini, öncelikle Avrupa olmak üzere dünyada çok hızlı bir şekilde arttırmıştır.
Günümüzde yaygın olarak kullanılan "Pate a Choux" en çok profiterol ve ekler tatlılarının hamuru olarak kullanılmaktadır.
"Pate a Choux" yıllardır yeme içme sektörünün çeşitli bölümlerinde çalışmış, 2 aşçı ve 1 işletmeci tarafından kurulmuş olup, butik pastacılık üzerine yoğunlaşmıştır.
Ekibimiz, Şu hamurunu dünyada uygulanan gastronomik yöntemlerle şekillendirip, Türk mutfağının kültürüyle harmanlayarak değişik çeşitlerde PATAŞU'lar yapmaktadır.
Başkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Mezunu, 1985 doğumlu
Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü Mezunu, 1988 doğumlu
Başkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Mezunu, 1989 doğumlu